Povestea Nitaron

Marton Szabolcs este din Târgu Secuiesc din județul Covasna. El a absolvit Facultatea de Inginerie Electrică și Calculatoare, în limba engleză, la Universitatea Transilvania (Brașov), unde a făcut și un masterat pe Programare. După ce a lucrat câțiva ani ca programator la o firmă din oraș, în urmă cu aproape 10 ani a schimbat jobul și s-a angajat proiectant la o fabrică care produce forme de ștanțare pentru industria ambalajelor. În urma experienței dobândite aici și-a dat seama de o serie de nevoi care încă nu sunt acoperite pe piață și de unele oportunități de afaceri.

Marton s-a înscris în proiectul Start-up Urban al Metodica și a câștigat o finanțare de aproximativ 39.000 de euro cu un plan de afaceri pentru o firmă de proiectare a ambalajelor. A păstrat colaborarea și cu vechiul angajator, de unde îi vin peste 50% din proiectele pe care le execută. Datorită celor 10 ani de muncă în domeniu a ajuns să cunoască 60-70% dintre producătorii de ambalaje din România, iar asta îi permite să ofere și servicii care simplifică foarte mult viața clienților. Afacerea lui Marton se adresează producătorilor de cutii sau producătorilor de forme de ștanțare, folosite pentru a tăia cartonul la dimensiunile și formele cerute. O altă categorie de clienți sunt micii producătorii de ambalaje, de obicei firme cu capital românesc.

Achiziționarea unui software performant și orientarea spre mediul digital îi oferă o mulțime de oportunități de dezvoltare. Schițele de proiect făcute de Nitaron sunt realizate digital. Software-ul pe care îl folosește poate genera vizualizări 3D, prin intermediul căruia clientul vede cutia, o poate deschide sau dezmembra, la nevoie.

Astfel, ei proiectează cutii și ambalaje pentru tot soiul de produse, de la jucării, la alimente, ciocolată, rulmenți, șuruburi sau alte piese industriale.

Mai multe detalii aflați pe pagina Facebook a companiei: https://www.facebook.com/NitaronDesign/?hc_ref=ARSR-h7KurUdEIVKWeyjtLQvwN3AyV-uPUdsUM6KzzzDxhkiQAG3svuO_v2XyZ7OzqU&ref=nf_target&__tn__=kC-R

X