POVESTEA DE SUCCES CONSTRUITĂ DE VAS RÉKA ȘI MAGTÁR

Vas Réka este organizator de evenimente și artizan din Miercurea-Ciuc. Fiind manager de comunitate la spațiul de coworking ”The House”, ea consideră că orașului Miercurea-Ciuc, deși este reședință de județ, îi lipsește un centru economic, un loc unde oamenii care împărtășesc interese și valori comune se pot reuni. Startup-ul înființat în cadrul proiectului oferă servicii de subînchiriere a birourilor și spațiilor comerciale pentru firme în clădirea fostului depozit de semințe, situat pe strada Brașovului, numit de localnici ”Magtár“ sau ”Siloz”.

Pe o parte Magtár promite o cale de dezvoltare din punct de vedere profesional, iar în același timp este și un proiect comunitar. În cadrul proiectului Magtár persoanele juridice din domeniul creativ, dar și servicii mai complexe precum servicii de secretariat, de marketing, săli de ședințe etc pot apela la servicii de închiriere.

Suprafața totală a spațiului de închiriat este de 1740 m2 în cadrul unei clădiri cu 8 etaje. Prin intermediul finanțării nerambursabile cu ajutorul proiectului Start-up Urban by Metodica, Réka propune amenajarea și subînchirierea unui spațiu de minim 450 m2. La parter (în suprafață de 260 m2) spațiul este amenajat pentru o firmă care pregătește o cafenea și snack bar, care poate fi folosit în același timp ca și o sală de evenimente, spre exemplu pentru comercializarea produselor artizanale realizate de artizanii de la Magtár în cadrul unui centru de vânzare ad-hoc. Etajele superioare (aprox. 225 m2 spațiu util pe etaj) vor fi subînchiriate artizanilor/meșterilor pentru ateliere deschise, în special firmelor din domeniul creativ (activități legate de design, fotografie, arhitectura, IT etc.). Ultimul etaj (spațiu util de 260 m2) va fi pregătit pentru firmele care au activități legate de timp liber și de sport (de ex. sală de dans, sală de jocuri – tenis de masă, biliard, jocuri de societate etc.) recomandat în special pentru membrii Magtár.

Startup-urile din industriile creative au posibilitatea să organizeze târguri în incinta Magtár cu ocazia sărbătorilor și diverselor evenimente festive și amenajarea unor spații de vânzare pentru comercializarea produselor realizate de către artizanii creativi din Magtár.

Mai multe despre Magtár: https://www.facebook.com/MagtarProject/

X