VAS RÉKA ÉS A MAGTÁR SIKERTÖRTÉNETE

Vas Réka egy csíkszeredai rendezvényszervező és kézműves. A ”The House” co-working tér közösségi menedzsereként úgy véli, hogy bár Csíkszereda megyeszékhely, mégsem rendelkezik egy olyan gazdasági központtal, ahol a hasonló érdeklődésű és közös értékeket valló emberek összegyűlhetnének. A projekt keretében megalapított start-up irodák és üzlethelyiségek albérletbe adásával foglalkozik, olyan cégek számára, akik Csíkszereda megyei jogú városban folytatják tevékenységüket. Ez a Brassói úton elhelyezkedő, egykori gabonatároló épületében valósul meg, amelyet a helyiek csak Magtárnak hívnak.

A Magtár egyrészt szakmai szempontú fejlődési lehetőséget nyújt, ugyanakkor közösségfejlesztő szereppel is bír. A Magtár projekt bérbeadási szolgáltatásokat kínál kreatív területen tevékenykedő jogi személyek számára, ugyanakkor komplexebb szolgáltatásokat is nyújt tagjainak, mint például titkársági- és marketingszolgáltatások, konferenciatermek, stb.

A bérelhető hasznos terültet összesen 1740 m2, egy nyolcemeletes épületben, és a Metodica Start-up Urban projektjéből származó vissza nem térítendő támogatásból, Réka egy további, minimum 450 m2-es terület felújítását és bérbe adását tervezi. A földszinti helyiséget (amelynek hasznos területe 260 m2), egy kávézó és étkező cég számára tervezték, amely használható rendezvényteremként is, és egy üzlethelyiség is található itt, ahol egy másik cég a Magtár kézművesei által előállított kézműves termékeket árulhatja majd a helyszínen. Az 1, 2, 3, 4, 5 emeletek (kb. 225 m2 hasznos területtel emeletenként) helyiségeit kézművesek számára fogják bérbe adni, különösen a kreatív területen tevékenykedő cégeknek (tervezéshez, fényképezéshez kötődő tevékenységek, építészek, IT cégek, stb.) A 6. emelet (260 m2 hasznos terület) szabadidős és sporttevékenységekkel foglalkozó cégek részére van tervezve (pl. táncterem, játéktetem – asztalitenisz, biliárd, társasjátékok stb.), amelyeket különösen a Magtár-tagok számára ajánlanak.

A kreatív területeken tevékenykedő cégek számára előnyt jelent, hogy a Magtár épületében ünnepek és ünnepi események alkalmával vásárok kerülnek majd megszervezésre, továbbá a Magtár kézművesei egy üzlethelyiségben és webáruházon keresztül is értékesíthetik kreatív termékeiket.

Többet megtudhat a Magtárról Facebook oldalukon: https://www.facebook.com/MagtarProject/

X