HENRIETTA ÉS AZ EVER FIXIT SIKERTÖRTÉNETE

A sepsiszentgyörgyi Henrietta Pap Flechamer megtette első üzleti lépését egy okostelefon-szerviz megalapításával, amely a legkorszerűbb felszereltséggel rendelkezik – ez az EVER FIXIT. Henrietta 27 éves, és filológia szakon végzett. Nem volt vállalkozói tapasztalata, de mindvégig mellette állt Lóri, a férje, aki támogatta. Együtt letették az alapjait egy ügyfél-orientált vállalkozásnak, amely a gyors és professzionális munkavégzésében vált kiemelkedővé.

A Metodica Start-up Urban projekt által elnyert támogatás lehetővé tette számukra, hogy megnyissák az új céget, és megvásárolják a számukra szükséges, utolsó generációs felszerelést, amit másként nem engedhettek volna meg maguknak. A kezdet bizonytalan volt, és a fiatal vállalkozó beismeri, hogy számára is meglepetés volt, amikor a pályázata elnyerte a támogatást. A támogatás segítségével sikerült elérnie, hogy az övé legyen „az első GSM szerviz Románia központi részén, amely a betört telefonképernyők kicserélésével foglalkozik”. Pontosabban, olyan okostelefonokról van szó, amelyek kijelzője működőképes, de az üveg rajtuk betört. Ezek a képernyők lehetnek simák, vagy hajlítottak (ez utóbbiak egyre gyakoribbak a piacon). A projekt által mindkét típusú képernyőre alkalmas lamináló felszereléseket vásároltak, amelyek több tízezer lejbe kerültek, de egy nagy teljesítményű mikroszkópot is, amely az alaplapok javításához szükséges. Így a javítás ára kedvezőbbé vált a kliensek számára.

Henrietta elárulta, hogy az ő szervizük a legelső a régióban, amely alaplapok javításával is foglalkozik, és a második (egy brassói céget követően), amely képernyőket is felújít. Az ország minden részéről kis szervizek és forgalmazók veszik igénybe szolgáltatásaikat, akikkel együttműködésbe kezdtek, és mostanra már kiépítettek egy 20 partnerből álló portfóliót. Tervük az idei évre, hogy megnyitnak egy munkapontot Brassóban, és bővítik csapatukat 3-ról 6 alkalmazottra. A fiatal vállalkozónő nagy hangsúlyt fektet az ügyfélélményre is. A hozzájuk betérő kliens, amennyiben telefonjának azonnal orvosolható gondja van, a hallban fogyaszthat egy kávét vagy teát, amíg várakozik. A komplexebb meghibásodások esetében, a telefon a szervizben marad másnapig, és az ügyfél rendelkezésére bocsájtanak egy hasonlót, amíg a javítás tart.

A cég tevékenységeiről többet megtudhat a Facebook oldalukon: https://www.facebook.com/everfixitservice/

X