DUMITRESCU MARIA-CORINA ÉS A DMC STUDIO SIKERTÖRTÉNETE

A DMC studio a Metodica Start-up Urban projektje finanszírozásával jött létre. A start-up mögött Dumitrescu Maria-Corina áll, Kovászna megyéből, Sepsiszentgyörgyről, aki 9 éves szabadúszói tapasztalattal rendelkezik a tervezés-építészet szakterületén. Az ő finanszírozásra javasolt üzleti terve a más szakterületekkel való interakcióra és együttműködésre épül, amely nélkül nem valósulhat meg a minőségi építészet, és annak, illetve az építész szerepének megértésére és elősegítésére a társadalomban.

Az ő cége építészeti tevékenységeket kínál fel, mint például: tanácsadást, épületterveket és tervrajzokat, várostervezési és területrendezési terveket. Emellett teljes építészeti tervezési szolgáltatásokat nyújtanak, az első koncepciótól a kivitelezési részletekig, szakértői csoportokkal együttműködve, felügyelik a kivitelezést, és összeállítják a jóváhagyásokhoz és engedélyekhez szükséges dokumentációt.

Maria-Corina növekvő igényt észlelt az építészet ezen területén, mivel az épített környezet minőségét meghatározza az építészet és a várostervezés minősége. Ezek azok a tényezők, amelyek a legalapvetőbbek és leglátványosabbak egy adott ország fejlődésében és civilizációjában, hiszen az építészet szerves része egy ország identitástudatának. Ennek eredményeképpen, Románia mai képe és kultúrája, de az ország hosszútávú jövőbeni európai sorsa tekintetében is, a minőségi építészet és racionális várostervezés alapvető szerepet játszik a társadalomban, és fontos közérdekű kérdést képvisel. Kovászna megye gazdag kulturális és építészeti örökséggel rendelkezik, amelyet szükséges megőrizni és gondos, színvonalas beavatkozásokat alkalmazni azok identitásának megőrzése és feljavítása érdekében. Ő úgy véli, hogy a népesség, illetve az ügyfelek nem kellőképpen informáltak arról, hogy hogyan is valósul meg egy építészeti projekt. Ezáltal, a vizuális oktatás és az építészet, valamint az építész szerepére vonatkozó ismeretek hiánya jelentős problémát képvisel a mai társadalomban. Az elnyert támogatásnak köszönhetően Maria-Corina sikeresen megteremtett két munkahelyet, és egy showroom típusú irodát, és beszerezte a munkához szükséges, korszerű eszközöket, speciális tervezői szoftverekkel felszerelve.

További információkért keresse fel a cég Facebook oldalát: https://www.facebook.com/pg/DMCstudioArhitectura/about/, vagy fejlesztés alatt álló weboldalát: https://dmcstudio.ro/sample-page/.

X