Povestea EVER FIXIT

Henrietta Pap Flechamer a făcut primul pas în business pentru a înființa în Sfântu Gheorghe un service de smartphone-uri dotat cu aparatură de ultimă generație – EVER FIXIT. Henrieta are 27 de ani și este absolventă de Filologie. Nu a avut experiență în antreprenoriat, dar l-a avut tot timpul lângă ea pe Lori, soțul ei, care a sprijinit-o. Împreună au pus bazele unei afaceri orientate spre nevoile clienților, care să se remarce prin promptitudine și profesionalism.

Finanțarea obținută prin proiectul Start-up Urban, by Metodica, i-a permis deschiderea unei noi firme și achiziționarea unor echipamente de ultimă generație de care aveau nevoie și pe care nu le-ar fi putut permite altfel. A fost un început șovăitor și tânăra antreprenoare recunoaște că a fost o surpriză să afle că proiectul ei a câștigat finanțarea. Finanțarea i-a ajutat să devină „primul service GSM din Centrul României care se ocupă cu schimbarea sticlei sparte de pe ecranul telefonului”. Mai exact, este vorba despre telefoane smart cu display funcțional, dar cu sticla spartă. Aceste ecrane pot fi drepte sau curbate (acestea din urmă fiind tot mai frecvente pe piață). Prin proiect și-au cumpărat kituri de laminare pentru ambele tipuri de ecran, niște aparate care i-au costat câteva zeci de mii de lei, dar și un microscop mai performant necesar pentru repararea plăcilor de bază. Asta face ca prețul reparației să fie mai accesibil pentru client.

Potrivit Henriettei, noul lor service este primul din regiune care repară plăci de bază și al doilea (după unul din Brașov) care poate recondiționa ecranele. Au început să colaboreze cu firme din toată țara, alte mici service-uri sau comercianți care apelează la serviciile lor, iar în prezent au construit un portofoliu de 20 de parteneri. Planul pe anul în curs e să își deschidă un punct de lucru la Brașov și să crească echipa de la 3 la 6 angajați. Tânăra antreprenoare a investit și în experiența clienților. Cei care le trec pragul, dacă au un telefon cu o problemă ce poate fi reparată pe loc, pot aștepta în lounge la o cafea sau ceai. Pentru defectele mai complexe telefonul se reține până ziua următoare iar clientul primește altul similar în schimb.

Află mai multe despre activitățile lor de pe pagina Facebook a firmei: https://www.facebook.com/everfixitservice/

X