POVESTEA DE SUCCES CONSTRUITĂ DE DUMITRESCU MARIA-CORINA ȘI DMC STUDIO

DMC studio este povestea unui start-up finanțat prin proiectul Start-up Urban, by Metodica. În spatele acestui start-up o găsim pe Dumitrescu Maria-Corina, din județul Covasna, Sfântul Gheorghe, cu 9 ani experiență ca liber profesionist în domeniul proiectare-arhitectură. Ideea ei de business propusă spre finanțare este tocmai nevoia de interacțiune și colaborare cu alte domenii, fără de care nu se mai poate realiza arhitectură de calitate și nevoia înlesnirii și înțelegerii rolului arhitectului și a arhitecturii de către societate.

Firma ei propune activități de arhitectură precum: consultanță, planuri și proiecte pentru clădiri, planuri de urbanism și amenajarea teritoriului. În plus, ei oferă servicii complete de proiectare de arhitectură, realizarea de proiecte de la faza primului concept până la detalii de execuţie, colaborare cu echipe de specialişti, urmărirea execuţiilor, întocmirea documentației pentru aprobări și autorizări

Maria a identificat o nevoie în creștere în acest domeniu al arhitecturii deoarece calitatea mediului construit este determinată de calitatea arhitecturii și amenajării urbanistice. Aceștia sunt indicatorii fundamentali și cei mai vizibili ai progresului și civilizației unei țări, arhitectura reprezentând o parte componentă a identității statale. Prin urmare, pentru cultura și imaginea de azi a României dar și pentru destinul său european pe termen lung, arhitectura de calitate și organizarea urbanistică rațională au un rol fundamental în societate și reprezintă probleme de interes public importante. Județul Covasna are și ea o bogată moștenire culturală și arhitecturală care trebuie protejată și supusă unor intervenții atente, menite să păstreze ori să îmbunătățească identitatea sa. Ea mai consideră faptul că populația, respectiv clienții, sunt neinformați cu privire la cum se realizează un proiect de arhitectură. Astfel, lipsa de educație vizuală și a cunoștințelor despre rolulul arhitecturii și al arhitectului în societatea de azi reprezintă probleme majore. Mulțumită finanțării obținute, Maria a reușit să creeze două locuri de muncă, amenajarea unui birou de tip showroom, cât și dotări de ultimă oră necesare lucrului cu softurile specifice proiectării.

Pentru mai multe informații puteți accesa pagina de Facebook a firmei sau chiar site-ul firmei https://www.facebook.com/pg/DMCstudioArhitectura/about/, https://dmcstudio.ro/sample-page/ care se află în curs de realizare.

X