Povestea CamelCoding

CamelCoding este un start-up în domeniul IT care s-a născut în comunitatea primului co-working hub din Harghita, la inițiativa lui Levi (Szilágyi Levente). Tânărul developer, senior ca experiență, a colaborat mai mulți ani cu o serie de importante companii de software din Cluj. Levi are o experiență de 13 ani ca programator și este absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

În 2015 a decis să se întoarcă în orașul natal, iar când a aflat de proiectul Start-up Urban al Metodica  a hotărât că e momentul să își pună în practică un vis mai vechi: înființarea propriei firme de programare, CamelCoding.

S-a întâmplat să afle de Start-up Urban și a decis să participe întrucât a realizat că o echipă de 3 persoane ar fi prea mare pentru proiectele pe care le avea la momentul respectiv și că ar fi nevoie de o sursă suplimentară de finanțare. Astfel el a câștigat finanțarea, a înființat firma, iar cei 30.000 de euro câștigați i-a alocat pentru calculatoare, aparatura și salariile câtorva juniori pentru lunile de care aceștia ar avea nevoie „ca să intre în pâine”. Firma lui propune servicii de implementare a softului la comandă, specializat pe site-uri și aplicații web, aplicații mobile pe Android, cât și iOS. Firma sa oferă servicii complete de prezență online prin colaborarea cu specialiști de online marketing Facebook, Google și designeri.

CamelCoding mai organizează periodic cursuri pentru angajați sau pentru tineri interesați de programare dar fără niciun fel de experiență. De altfel, doi astfel de tineri care au participat la cursurile organizate de Levi sunt programatori și lucrează la CamelCoding. În octombrie 2019 au început un nou curs de formare pe Dot Net pentru 12 persoane, din care minim 3 vor fi angajați pe proiectele viitoare. Totodată, Levi explică faptul că business-ul este 100% integrat în „The House”, primul spațiu de co-working din Miercurea-Ciuc, unde lucrează atât freelanceri cât și alte firme mici, care sunt complementare prin serviciile pe care le oferă. Viziunea lui pe termen lung este de a construi o echipă dinamică și profesională de programatori WEB și mobile, care își iubesc munca, și cu care să poată livra nu doar site-uri și aplicații de înalte calitate, ci un pachet complet pe nevoia clientului, astfel să asigure o prezență puternică online pentru businessul lor. Serviciile lor sunt oferite atât pentru clienți locali, cât și pentru companii din alte zone (compania Arobs, Vodafone Dusseldorf, startup-uri din Budapesta, și mai mulți clienți locali).

X